Çayeli Fen Lisesi Öğrencilerinden Çevre Dostu İnisiyatif: Fidan Dikme Etkinliği

Çayeli Fen Lisesi öğrencileri, çevre bilincini artırmak ve doğaya katkı sağlamak amacıyla bir fidan dikme etkinliği düzenledi. Etkinlik, öğrencilerin çevre sorunlarına duyarlılıklarını gösterirken aynı zamanda bir araya gelerek doğal yaşamın korunmasına yönelik bir adım atmalarını sağladı.

Öğrenciler, okulun bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, yerel fidanlık işbirliğiyle temin edilen fidanları toprakla buluşturdu. Her bir öğrenci, kendi elleriyle bir fidan dikerek gelecek nesillere yeşil bir dünya bırakma hedefine katkı sağladı.

Etkinlik sırasında öğrencilere çevre bilinci ve fidan dikmenin önemi konusunda bilgilendirici sunumlar yapıldı. Özellikle iklim değişikliği ve çevre kirliliği gibi konular üzerinde durularak gençlerin çevresel sorumluluklarını anlamaları ve harekete geçmeleri teşvik edildi.

Çayeli Fen Lisesi Müdürü, etkinliğin öğrencilerin çevre bilincini artırmak ve toplumsal sorumluluklarını yerine getirmek adına önemli bir adım olduğunu belirtti. Ayrıca, bu tür etkinliklerin öğrencilerin doğaya olan sevgisini ve koruma bilincini geliştirmeye yardımcı olduğunu vurguladı.

Fidan dikme etkinliği, öğrenciler arasında dayanışma ve işbirliğini pekiştirirken, doğal yaşamın korunması ve çevrenin daha yaşanabilir hale getirilmesi için yapılan önemli bir adım olarak değerlendirildi. Bu tür etkinliklerin ilerleyen dönemlerde de devam etmesi ve gençlerin çevre konusundaki duyarlılıklarının artması hedefleniyor.

03-05-202403-05-202403-05-202403-05-2024

Yayın: 03.05.2024 - Güncelleme: 03.05.2024 10:43 - Görüntülenme: 48