Üniversite Tanıtım Fuarı Gezisi

Rize'nin gözde okullarından Çayeli Fen Lisesi'nin 12. sınıf öğrencileri, geleceklerine yön vermek adına önemli bir adım attı. Okulun düzenlediği üniversite tanıtım gezisi kapsamında öğrenciler, farklı üniversiteleri yakından tanıma ve tercihlerini doğru şekilde yapma fırsatı buldu.

Gezi, öğrencilerin akademik ve sosyal yönden gelişimlerine katkı sağlayacak nitelikteydi. Öğrenciler, birbirinden önemli üniversitelerin kampüslerini gezerek akademik birikimlerini artırma şansı buldu. Aynı zamanda üniversitelerin sunduğu bölümleri, olanakları ve sosyal yaşamı yakından inceleme fırsatı buldular.

Öğrencilerin heyecanı ve merakı, gezinin her anında kendini gösterdi. Gezi süresince rehberler eşliğinde yapılan kampüs turları ve bilgilendirme oturumları, öğrencilerin üniversite hayallerini netleştirmelerine yardımcı oldu.

Okul Müdürü Ayşe Demir, gezinin önemine değinerek, "Öğrencilerimizin üniversite tercihlerini bilinçli bir şekilde yapabilmeleri için bu tür etkinlikler oldukça değerli. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin doğru tercihler yapabilmeleri için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız." şeklinde konuştu.

Öğrenciler ise, geziden oldukça memnun kaldıklarını belirterek, farklı üniversiteleri yakından tanıma fırsatı buldukları için mutlu olduklarını dile getirdiler. Geleceklerine daha sağlam adımlarla ilerlemek için bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaparak, okullarının kendilerine bu fırsatı sunmasından dolayı teşekkür ettiler.

Çayeli Fen Lisesi öğrencileri, üniversite tanıtım gezisiyle hem akademik birikimlerini artırmış, hem de geleceklerine daha sağlam adımlarla ilerleme fırsatı bulmuş oldular. Geleceğin mimarları olan gençler, bu tür etkinliklerle daha donanımlı bir şekilde yetişmeye devam ediyorlar.

Yayın: 03.05.2024 - Güncelleme: 03.05.2024 09:52 - Görüntülenme: 18