Mrt

İkinci dönem birinci yazılı sınav takvimi belli oldu.

Mrt

Kaptanpaşa Nahiye Cafe, sınav stresini azaltmak ve öğrencilerin moralini yükseltmek amacıyla 12. sınıf öğrencilerine özel bir YKS moral yemeği düzenledi. Bu özel etkinlikte, öğrenciler sınav öncesi bir araya geldiler ve birlikte keyifli bir zaman geçirdiler.

Öğrencilerin keyifli bir gün geçirdiği etkinlikte, lezzetli yemeklerin yanı sıra motivasyon konuşmaları ve moral desteği de sağlandı. Öğrenciler, sınav öncesi son hazırlıklarına daha motive bir şekilde devam etmek için bu tür etkinliklerin önemli olduğunu vurguladılar.

Kaptanpaşa Nahiye Cafe'nin bu tür etkinliklerle topluma ve gençlere destek olmaya devam edeceği belirtildi.

Mrt

Çayeli Fen Lisesi'nde 10. Sınıflar, Bulaşıcı Hastalıklar Konulu Panelle Bilinçlendiriyor

Çayeli Fen Lisesi öğrencileri, sağlık alanında farkındalık yaratmak ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla bulaşıcı hastalıklar konulu bir panel düzenledi. Okulun konferans salonunda gerçekleşen etkinlik, öğrencilerin hem bilgi sahibi olmalarını hem de bu konuda toplumsal duyarlılığı artırmayı hedefliyor.

Panelde, bulaşıcı hastalıkların yayılma yolları, korunma yöntemleri ve toplum sağlığı açısından önemi gibi konular ele alındı. Öğrenciler, sağlık uzmanları ve konunun uzmanlarıyla bir araya gelerek interaktif bir ortamda bilgi alışverişi yaptılar. Panelde ayrıca, son dönemde dünya genelinde etkisini artıran salgınlar ve bu salgınlara karşı alınması gereken önlemler de detaylı bir şekilde ele alındı.

Etkinliğe katılan öğrenciler, panel sonunda bulaşıcı hastalıkların önlenmesi ve kontrolü konusunda daha bilinçli birer birey olarak okullarına döndüler. Ayrıca, panelin okul genelinde düzenlenmesi, öğrenciler arasında sağlık konularında farkındalık oluşturarak toplumsal bir etki yaratmayı amaçlıyor.

Okul yönetimi, bu tür etkinliklerin düzenlenmesinin öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincini geliştirmesi ve topluma katkı sağlaması açısından son derece önemli olduğunu vurguluyor. Benzer etkinliklerin gelecekte de düzenleneceği ve öğrencilerin sağlık konularında bilinçlenmesine katkı sağlanacağı belirtiliyor.

Bu tür etkinlikler, genç nesillerin sağlık konularında bilinçlenmesine ve toplumsal duyarlılığın artmasına önemli katkılar sağlıyor.

Şbt

1. sınıf öğrencileri, nanoteknoloji konusunda bilgi ve farkındalık oluşturmak amacıyla okullarında bir panel düzenledi. Bu etkinlik, öğrencilerin bilimsel meraklarını ve araştırma tutkularını desteklemek için önemli bir platform sağladı.

Panelde, öğrenciler nanoteknolojinin temel prensipleri, uygulama alanları ve gelecekteki potansiyeli hakkında bilgi paylaşımında bulundular. Katılımcılar, nanoteknolojinin tıp, enerji, malzeme bilimi ve elektronik gibi çeşitli alanlardaki yenilikçi kullanımlarını öğrenme fırsatı buldular.

Öğrencilerin sunumları, izleyiciler arasında büyük ilgi uyandırdı ve katılımcıların sorularıyla interaktif bir ortam oluşturuldu. Panel, gençlerin bilimsel araştırmalara olan ilgisini artırmak ve onları geleceğin bilim insanları olmaya teşvik etmek amacıyla büyük bir başarıyla sonuçlandı.

Okul yönetimi ve öğretmenler, öğrencilerin bu tür etkinliklere katılımını teşvik etmeye ve desteklemeye devam edeceklerini belirttiler. Nanoteknoloji paneli, gençlerin bilimsel keşifler yapma tutkularını canlı tutmak ve onlara ilham vermek için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Şbt

Çayeli Fen Lisesi öğrencileri, okulda düzenlenen E-ticaret konulu panelde bir araya geldi. Panelde, E-ticaretin önemi, geleceği ve iş dünyasındaki etkileri üzerine konuşmalar yapıldı.

Panelde konuşan konuşmacılar, E-ticaretin günümüzde giderek daha fazla önem kazandığını ve internetin yaygınlaşmasıyla birlikte bu alanda büyük fırsatlar olduğunu vurguladı. Öğrenciler, E-ticaretin nasıl yapıldığı, hangi platformların kullanılabileceği ve müşteri ilişkilerinin nasıl yönetilmesi gerektiği gibi konularda bilgi sahibi olma fırsatı buldular.

Öğrenciler, panel sonunda E-ticaret konusundaki bilgilerini pekiştirdikleri gibi, gelecekte kendi işlerini kurma ya da kariyerlerine yön verme konusunda ilham aldılar. Panelin sonunda öğrencilere sertifikaları takdim edilirken, katılımcılar panelin çok faydalı olduğunu ve yeni bilgiler edindiklerini belirttiler. Çayeli Fen Lisesi, öğrencilerine sunduğu fırsatlarla onların gelişimine katkıda bulunmaya devam ediyor.